Testimoni

Home / Testimoni

Apa Kata Travel Buddies?


  • Waktu pertama kali saya nak join trip ini, ada juga terpikir, selesa ke saya dengan trip nie, boleh masuk ke dengan geng-geng trip ni yang saya tak pernah travel bersama, macam-macam yang saya fikir... Tapi bila dah join tu, dari hari pertama lagi saya dah rasa trip ini sangatlah AWESOME.. Dengan budget yang berbaloi, arrangement jadual perjalanan yang bagus, keakraban yang macam 1 family, gelak-gelak dan tak kekok langsung. Saya selesa dan enjoy sangat dengan trip ini. Saya yang join trip ini tak perlu pikir apa-apa pun.
    Dari pembelian tiket flight sampailah tiba di Malaysia, semuanya diuruskan oleh team Travelkemana. Hanya perlu bawa diri, bawa duit untuk enjoy. Hahaha! Nak kata punyalah enjoy sampai kami 1 geng trip Travelkemana #KeKashmir nie siap plan nak join trip Travelekemana #KeLadakh pulak. Yang penting sehingga ke hari ini pengalaman travel bersama ni masih bunga-bunga dalam fikiran dan hubungan kami sesama sendiri cukup akrab
    Terima kasih #Travelkemana kerana memberikan sesuatu pengalaman yang menarik dan indah..jumpa lagi di next trip..:)
    Maziana (Azie), Kelantan |
    Travel Buddy Trip Kashmir
  • Ini 1st trip saya pergi New Zealand with strangers mostly! Despite the problem on flight delayed and kena alter balik plan, Alhamdulillah everything is smooth. Pora so experience with New Zealand. Good tour guide! And thanks for our last day trip ke Kaikoura. Ahkah tak tido malam teringat-ingat cantek nye tmpat tu. Definitely akan repeat if ada rezeki 😁😜
    Mariaty |
    Travel Buddy New Zealand
  • Trip NZ ni mmg awesome & #tripmurahrezeki even dari first day lagi dah macam-macam benda jadi,flight delay sehari tu paling tak menahan. Hikmahnya dapat extend trip NZ lagi 2 mlm & merasa tido hotel 5 bintang kat Singapore free.Best sbb dpt try both camping & backpacker hostel kat sana. & organizer trip jenis happening & pandai masak (Kari salmon fresh memang daebak!) Dalam kereta memang happening ada Hana & Shima kaki karok.Puas hati sbb dpt enjoy view NZ puas-puas sepanjang roadtrip. Tq pora & da geng organize this #tripmurahrezeki !
    Munirah |
    Travel Buddy New Zealand
  • Sgt ohsem! Kenangan terindah yg takkan dilupakan smpai bila-bila.. jatuh cinta dgn New Zealand, thank to poobritney, tak terfikir nk pegi..tiba-tiba da smpai NZ. Lpas ni nk folow lagi trip dari poobritney. 💋💋👍👍
    Ayu, Cheras |
    Travel Buddy New Zealand
  • An intesting experience, first time follow budget travelling sampai 10 org usually my max 4 orang jer which means more connections.. More friends more vibrant ... Which makes it all the more interesting .. Each one have a good positive vibe 👍 ... In terms of the travelling pulak .. Good planning on the accomodations.. ie place to stay, transportation, food and travel guide ... Visited most places that was plan earlier.. First encounter with actual snowfalls huhu walaupon sekejap jadik lar hehe... So, all in all good company, amazing places , thumbs up ..Keep it up for the next trip!
    Era |
    Travel Buddy Kashmir
  • Best experience ever! Percutian budget yang amat berbaloi di samping dapat berkenalan dengan rakan travel yang lain. Dapat menikmati view yang sangat cantik sepanjang perjalanan dan juga menikmati makanan yang sedap!
    Waheeda |
    Travel Buddy Kashmir
  • 1. Satu penglaman yang mnarik.
    2. Harga yang sungguh berpatutan.
    3. Destinasi yang sungguh mnarik berbaloi dan berpuas hati.
    4. Team Travelkemana yang sempoi.
    5 bintang saya bagi!
    Azzam |
    Travel Buddy Bandung
  • So far this is my 1st travel dengan group. Terima kasih to team Travelkemana. Korang memang superb and this trip adalah yang terbaik buat saya. Dapat kenalan baru yang sangat2 sporting macam family ??. Overall dari pegi sampai balik alhamdulillah sangat berpuas hati. Penginapan & makan pon sedap. Impian percutian saya tercapai dengan budget sederhana tapi selesa. Thanks uolls. Semoga team Travelkemana success selalu !!
    Lieyana |
    Travel Buddy New Zealand
  • My 1st time trip murah rezeki to Kiwi country NZ with strangers was 'Daebak' (superb). Best experience in my life. Staying in dorm was a new thing for me & it was fun! Camped at different places were a memories to remember. Enjoyed nature is the best! Get new friends and it wasa pleasure to know them. Thanks to Sapora and Shima for the guidance. Will be joining next NZ trip again if I had a chance ?
     
    Hana Amanina |
    Travel Buddy New Zealand
  • A dream came true! Itulah yang bermain-main dalam fikiran! Alhamdulillah 2017 adalah tahun yang sangat murah rezeki.. Thanks untuk suami sebab mengizinkan isterinya pergi bercuti ke NZ bersama teman-teman baru. Memang satu pengalaman yang tak boleh dilupakan!
    It was a memorable and enjoyable trip with Poobritney and the girls (Kak ayu, Sin, Lynn, Kak chah, Shima and Kak hawa!) Semua tak kenal tapi boleh jadi kawan baik! Thanks Safura sebab jadikan mimpiku kenyataan!
    Trip dgn Safura memang best sebab semua dah dirancang and yet affordable! Semua yg diuruskan semuanya perfect! Takda yang menyesal, lagi nak pegi after this. Hehehe.. byk lagi benda nak explore di NZ. InshaAllah akan ikut Safura lagi.. thanks Safura thanks Travelkemana! Recommended!!!
    Farah Liyana, Putrajaya |
    Travel Buddy New Zealand
  • Pengalaman perjalanan kami ke New Zealand bersama kawan2 yg baru dikenali sungguh menyeronokkan. Walaupun kebanyakkannya kami tidak mengenali antara satu sama lain tapi bila merantau bersama-sama ke New Zealand kami umpama satu keluarga. . Di sepanjang jalan dipenuhi dengan usik mengusik, gelaktawa mcm kami dah kenal lama. Singgah di tempat-tempat menarik untuk ambil gambar pemandangan ala-ala model majalah mak jemah.. Hahah!
    Air tasiknya yg biru & luas terbentang sungguh mempesonakan. Pengalaman makan kari Salmon yg fresh & kentang rebus dengan nasi yang memang tak boleh ditinggalkan sebab chefnya rakyat Malaysia.
    Bila pergi bercuti dalam kumpulan open trip ni seronok boleh masak beramai-ramai, shopping barang dapur bersama & makan bersama-sama. Dengan open trip ni kita bebas nak pergi ke tempat yg kita suka dengan masa yg berpatutan. Boleh lama ambil gambar, singgah mana2 tempat untuk mengabadikan foto berlatarbelakangkan pemandangan yg cantik.
     
    Aishah, Bandar Sri Permaisuri |
    Travel Buddy New Zealand
  • Trip travel ke Kashmir memang superb!
    Thank you Safura selaku organizer open trip ni. Walaupun semua baru kenal, tapi semua memang happening. Memang puas hati pergi Kashmir, destinasi yg recommended bagi siapa-siapa yang nak mencari ketenangan. Pemandangan alam semulajadi yang sangat mengujakan dgn gunung-gunung yang mencanak, di kelilingi pokok-pokok pine..ditambah pulak dengan experience menunggang kuda dengan harga di bawah RM100. Memang kena 'lenjan' habis-habisan kuda-kuda tu dapat rider yg buat macam endurance challenge da.... Tambah bertuah lagi apabila dapat merasa salji turun mase panjat gunung di Sonamarg.. Menggila semua..haha Orang-orang Kashmir pun peramah sangat, cuma nak cari Preity Zinta memang tak jumpa, sebab tradisi Kashmiri, kebanyakkan kaum hawa duduk di rumah sahaja. Memang tak dapat nak cuci mata sangat.
    Trip Kashmir ni memang boleh repeat lagi, senang cite. Kashmir, mu tunggu aku datang lagi!
    Azrie, Kuala Terengganu |
    Travel Buddy Trip Kashmir
  • Trip yang paling enjoy dan paling happy yang akak rasakan. Kashmir terlalu indah untuk dikenang saat bersama dengan korang. Suasana meriah setiap masa, sepanjang perjalanan berjemaah dari pagi sampai malam setiap hari dan dimana saja.Kashmir view yang sangat indah, makanan yang sedap dan Kashmiri yang mesra. Trip budget yang terbaik dan sangat sangat memuaskan. Sesiapa yang berhajat untuk travel, jom, ikut Pora, memang best. Terima kasih Pora. #travelkemana
    Rohaya |
    Travel Buddy Kashmir